Fietstocht

Fietstocht 

Afwisselend met het dauwtrappen wordt er ook regelmatig een fietstocht georganiseerd, ook hier deelname van jong en oud.

Op de route bevindt zich soms een stempelpost, waar ook, naast een spelletje of opdracht, een versnapering genuttigd kan worden ter verzachting van de zadelpijn.

Deze tochten volgen meestal het fietsknooppunten netwerk in Midden-Limburg. Deze zijn voor iedereen gemakkelijk te volgen, door de duidelijke bebording.

Soms kunnen bestuursleden die posten, zelf wel eens de weg kwijt raken, maar meestal gaat dit wel goed.

Op zondag 4 september 2016 werd een fietstocht gehouden, waaraan 28 inwoners van Boukoul hebben deelgenomen. De route liep via Swalmen naar Rijkel, alwaar de Maas werd overgestoken met het voet- fietsveer "De Vogelvlucht", waarna de weg vervolgd werd richting Kessel-Eijk en Kessel. Ook daar werd weer de Maas overgestoken met het veer Kessel-Beesel en via Beesel en het "Beesels Brook" eindigde de fietstocht weer bij Café Soranus. Daar werd onder het genot van een drankje en een stuk vlaai nog nagepraat over deze  mooie fietstocht.


Vanaf deze plaats danken wij, Ton Paulus Veerbedrijf en Fransbergen Trading & Shipping  B.V. en Rederij Stiphout B.V., voor de welwillende medewerking aan deze fietstocht.


In 2018 stond de fietstocht op ons programma en wel op zondag 2 september.

21 deelnemers fietsten naar Roermond, door De Weerd naar de sluizen en stuw van Linne, waar men op het rustpunt een ijsje kon nuttigen. Vanuit de stuw in Linne werd de tocht voortgezet terug naar Boukoul. Op het terras van Cafe Soranus werd nog nagepraat bij een verfrissend drankje.


Klik hier om meer foto's te bekijken in ons album.

www.buurtvanneboekoel.nl © 2010-2018